FAQ

Waarom laminaat 48 uur?

Wanneer je je laminaatvloeren hebt ontvangen, laat deze vervolgens 48 uur staan (in de verpakking!) in de ruimte waarin ze gelegd gaan worden. Op die manier kan het laminaat wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte. Dit is een zeer belangrijk proces!

Hoeveel m2 Snijverlies?

Per vloer verschilt het hoe veel procent snijdverlies er in totaal nodig is. Bij vloeren met rechte planken zoals PVC, Parket, Laminaat en Tegels is er altijd 10% snijverlies nodig. Dit betekent dat als uw netto aantal vierkante meter 30 is, dat u in totaal 33 vierkante meter nodig hebt inclusief snijdverlies.

Kan een PVC vloer tegen water?

Een PVC vloer heeft een glad oppervlak. Hierdoor kan de vloer goed tegen vocht en is deze makkelijk te verzorgen. Onderhouden kan eenvoudig door regelmatig te stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddel.

Is PVC krasgevoelig?

PVC vloeren hebben een zeer slijtvaste topcoating die krasbestendig is, maar niet krasvast. Sommige scherpe voorwerpen kunnen krassen maken in uw vloer of hem beschadigingen. Neem daarom voorzorgsmaatregelen zoals een goede inloopmat.

Wat is beter plak PVC of klik PVC?

Een click pvc vloer kunt u gemakkelijk vervangen of meeverhuizen. Een plak pvc vloer laat iets sneller warmte door bij vloerverwarming omdat deze dichter op de ondervloer zit. Een plak pvc vloer kun je in elke richting tegen elkaar aan leggen omdat er geen click verbinding aan zit.

Wat is beter donkere of lichte zonwering?

Als het gaat om buitenzonwering raden we vaak een donkere kleuren doek aan. Deze doeken laten vele malen minder licht door dan lichtere doeken, waardoor er minder straling binnenkomt. Een donkerder doek, van bijvoorbeeld screens, zorgt er daarnaast ook voor dat het zicht naar buiten beter blijft.

Wat is het verschil tussen keramische en betonnen tegels?

Keramische tegels zijn makkelijker te onderhouden dan betontegels. Dit komt door de dichtheid van keramiek. Al het vuil blijft op de toplaag liggen, waardoor er geen vlekken in de keramische tegel ontstaan. Af en toe schoonmaken hoort ook bij keramische tegels, maar minder dan bij betontegels.

Reacties zijn gesloten.